Είναι ανάγκη η άμεση κινητοποίηση όλων των Νεοσμυρνιωτών για να σταματήσουμε τα έργα καταστροφής και σπατάλης.

Καλούμε όλους τους κατοίκους, τα σωματεία, τους συλλόγους, τις συλλογικότητες στη δημιουργία Συντονιστικής Επιτροπής που θα ανατρέψει τα σχέδια της δημοτικής αρχής και θα διατηρήσει το χαρακτήρα της πλατείας Χρυσοστόμου.
Θυμηθείτε τι μας σχεδίαζαν με τα έργα στο γήπεδο του Πανιωνίου, Ένα Εμπορικό κέντρο κ.λπ., κ.λπ.. Θα είχαμε καταστραφεί αν τους αφήναμε.

Και τότε οι κάτοικοι της Νέας Σμύρνης πήραμε αποφάσεις συλλογικές και πετύχαμε σημαντική νίκη. Σταματήσαμε τα σχέδια τους.
Όπως σταματήσαμε τα σχέδια τους στο Μπούρμπουλα. Εμείς δώσαμε λειτουργία στον Γαλαξία με την κατάληψή του, η παρούσα κατάσταση δεν μας ικανοποιεί, περιμένουμε αλλαγές προς το καλύτερο σχετικά με τη λειτουργία του.

Το ίδιο θα γίνει και τώρα. Θα ματαιώσουμε αυτήν την άσκοπη σπατάλη.
Να είστε όλες και όλοι σίγουροι
Σήμερα μάλιστα θα έχουν μάλιστα και ποινικές αστικές ευθύνες. Εκτός από τις πολιτικές ευθύνες...
Η εποχές έχουν αλλάξει...
Να το καταλάβουν γρήγορα και να αλλάξουν ρώτα...
 


Ψαλλιδας Βασίλης
20/07/2013 7:19am

μια σημαντική παρέμβαση ενός σημαντικού ακαδημιακού δάσκαλου για το ρόλο των πολιτών γι ατο ποιός σχεδιάζει μια πόλη


Ποιος σχεδιάζει την πόλη;
Του Γιαννη Αισωπου*
Το κύριο, κατά τη γνώμη μου, ερώτημα που έθεσε εξαρχής ο διαγωνισμός Rethink Athens ήταν: Ποιος σχεδιάζει την πόλη; Με ποιο στόχο και σε ποιο βαθμό; Η απάντηση για μένα είναι αυτονόητη: Κανείς αρχιτέκτων μόνος του. Η Ιστορία μάς έχει διδάξει με βεβαιότητα πως η πόλη δεν μπορεί να αποτελέσει σχεδιαστικό αντικείμενο ενός μόνο αρχιτέκτονα, ανεξάρτητα από την αξία του, παρά συλλογικό δημιούργημα, συνταίριασμα έργων πολλών και διαφορετικών αρχιτεκτόνων. Ακόμη, η πόλη, μέσω της αρχιτεκτονικής, αποτελεί προβολή των κυρίαρχων ιδεολογιών και αντιλήψεων της εκάστοτε εξουσίας, που μεταλλάσσονται στον χρόνο τροποποιώντας την και μετασχηματίζοντάς την.
Το Rethink Athens επιχειρεί να σχεδιάσει, δηλαδή να τροποποιήσει τον χαρακτήρα της Αθήνας και μάλιστα του πιο ιστορικού και συμβολι&kap

ReplyLeave a Reply.

  Επιτροπή κατοίκων

  Είμαστε επιτροπή κατοίκων της Νέας Σμύρνης που αντιτασσόμαστε στην τσιμεντοποίηση της πλατείας Χρυσοστόμου Σμύρνης

  Αρχεία

  July 2013

  Κατηγορίες

  All